На дорогах Києва залатали майже половину ям

05 березня 14:50

Завершити ямковий ремонт доріг у Києві влада столиці має намір до 20 квітня. У Київавтодорі скаржаться, що морози збільшать обсяг невідкладного ремонту.

 

Станом на 4 березня у Києві відремонтували близько 45% аварійно небезпечних ділянок доріг з глибокими ямами, - це 42 173 кв. м з 94 тис. кв. м, які потребують ремонту. Про це повідомив гендиректор Київавтодору Георгій Глінський.

Завершити ямковий ремонт доріг в Києві повинні до 20 квітня. За словами чиновника, морози збільшать обсяг невідкладного ремонту, причому це може торкнутися і вулиць, вже приведених до ладу, передає "Коммерсант-Украина".

- Близько 85% київських доріг вичерпали термін експлуатації

"Ями можуть з'явитися на наших дорогах поруч з тими місцями, які ми відремонтували. І нам доведеться повертатися до тих вулиць, які ми за графіком вже закрили", - поскаржився Глінський. За його словами, всі наявні кошти кинуті на поточне утримання доріг, але до кінця року потрібно провести плановий ремонт. "Це дозволить нам запобігти появі нових ям наступної зими. Поки грошей на це немає, але місто пообіцяло виділити нам 252 млн грн", - додав він.

В Укравтодорі повідомили, що до 1 березня в цілому по країні ями були ліквідовані приблизно на 95% основних магістралей загального користування. У зв'язку з погодними умовами до кінця зими деформації з'явилися на 2631 км основних автодоріг, з них залишилося відремонтувати 136 км. "Ми ліквідуємо ці ями до кінця тижня", - запевнив заступник голови Укравтодору Володимир Галушко. !zn

Читайте також:

Україна посіла за якістю доріг 137 місце у світі з 144

У Києві розпочато "глобальний ремонт" автодоріг

"Укравтодор" доповів, що за тиждень залатав майже половину ям на дорогах