На Чорнобильській АЕС впали бетонні плити в машинному залі, радіаційний фон у нормі

13 лютого 15:25

У непрацюючому машинному залі, який раніше обслуговував енергоблоки, з боку 4-го блоку біля 7-го турбогенератора обвалилося декілька підвісних бетонних панелей. На радіаційний фон це ніяк не може вплинути.

 

На Чорнобильській АЕС у непрацюючому машинному залі обвалилося декілька підвісних бетонних панелей. Небезпеки для людей ця подія не становить, повідомило виданню "Комсомольська правда в Україні" перший заступник Державного агентства з управління зоною відчуження Дмитро Бобро.

"Об'єкт "Укриття" не пошкоджений. У непрацюючому машинному залі, який раніше обслуговував енергоблоки, з боку 4-го блоку біля 7-го турбогенератора обвалилося декілька підвісних бетонних панелей. На радіаційний фон це ніяк не може вплинути. Ситуація навіть не класифікується як надзвичайна", - розповів Бобро.

Голова парламентського підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Валерій Кальченко (фракція "Батьківщина") підтвердив, що нічого страшного не сталося.

"Частина покрівлі в машинному залі між 4-м і 3-м енергоблоками звалилася від снігу. Площа обвалу 500-600 метрів. На місці вже працюють рятувальники, міліція. Розчищають сніг, прибирають завали. Радіаційний фон в нормі", - повідомив він.

Машинний зал на ЧАЕС раніше обслуговував всі 4 енергоблоки АЕС. Коли було прийнято рішення про закриття станції, турбогенератори зупинили. Персонал станції періодично обстежує стан обладнання. На момент обвалу плит людей у залі не було. !zn

Читайте також:

Негода знеструмила Чорнобиль, 500 співробітників АЕС евакуювали

Чорнобильській АЕС обмежать електропостачання через мільйонні борги, екологи стурбовані

Чорнобильський проект, на який Європа дає 4,2 млн євро, під загрозою зриву

На Чорнобильській АЕС підняли перший фрагмент нового укриття