МВС розслідує факти тестувань медпрепарату на дітях у Полтавській області

09 квiтня 16:02

Наразі викладених депутатом фактів не знайдено, однак перевірка ще не завершена, вона триває.

 

Управління МВС України в Полтавській області відкрило кримінальне провадження за фактами клінічних тестувань препарату "Дорипенем" на дітях в педіатричному відділенні Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні.

Як повідомили у Центрі зв'язків із громадськістю облуправління міліції, інформація про випробування вакцини і медпрепаратів на дітях-сиротах внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також розпочато кримінальне провадження за цим фактом.

"На даний момент викладених депутатом фактів не знайдено, однак перевірка ще не завершена, вона триває", - зазначають у міліції. Також відповідну перевірку проводить обласна прокуратура.

Раніше повідомлялося, народний депутат фракції "Батьківщина" Валерій Головко у березні оприлюднив у ЗМІ заяву про те, що медичні установи проводили клінічні дослідження медичного препарату, що не має акредитаційного сертифікату, за участю дітей.

У депутатському запиті йдеться, що "кричущим фактом є проведення тестувань із залученням дітей-сиріт, у тому числі після закінчення терміну дії договору страхування, або без дозволу одного з батьків, а ще страшніше - з порушеннями в частині інформаційної згоди неповнолітніх пацієнтів".

Депутат зазначає, що подібні факти з'явилися у багатьох медичних установах, зокрема, розташованих на території Полтавської області.

Разом з тим, у прес-службі департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації повідомили, що в Полтаві за погодженням батьків на двох дітеях тестували вакцину. Медичний препарат "Дорипенем" дітям давали протягом чотирьох місяців - з червня по вересень. "У медичних картках стаціонарних хворих, яких лікували новим препаратом, є інформована згода обох батьків, яка є обов'язковою вимогою для включення дитини в клінічне дослідження", - наголошується у повідомленні. Проведення клінічних досліджень щодо лікування препаратом "Дорипенем" проводилося відповідно до закону у Полтавській обласній дитячій клінічній лікарні, яка є клінічною базою кафедри педіатрії № 2 Вищого державного навчального закладу України "Українська медична стоматологічна академія".

Препарат "Дорипенем" - антибактеріальний засіб, що використовується для лікування інфекції сечових шляхів, з ускладненим перебігом і відсутністю належного ефекту від попереднього тривалого лікування відповідно до клінічного протоколу.

"Дорипенем" дозволений для використання в Україні (номер реєстраційного посвідчення Ua/9213/01/01, термін дії посвідчення з 17.12.2008 по 17.12.2013). !zn

Читайте також:

У Полтавській області вакцини і медпрепарати тестують на дітях-сиротах, - депутат

Азаров розписав переваги обов'язкової вакцинації

Від вакцин сина Богатирьової у 2012 році померли вісім дітей

Богатирьова заперечує, що її син володіє підприємством, що виробляє смертельні вакцини