МВС оголосило в розшук екс-заступника глави "Нафтогазу"

21 травня 21:27

Колишній перший заступник голови правління держхолдингу підозрюється в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

 

Колишній перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Валентин Франчук з'явився в списку розшукуваних на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Франчука зараховано до осіб, які переховуються від органів досудового розслідування. Як йдеться у повідомленні, Франчук зник з поля зору правоохоронних органів 30 квітня 2014 року.

Йому інкримінується привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, Франчук був призначений першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" в 2013 році. За інформацією OilNews, в НАК він був влаштований за квотою так званої "сім'ї" в особі Сергія Курченка, на якого працював останні роки.

Проте в галузевих колах Франчук отримав популярність завдяки багаторічній роботі в групі "Приват". Так, кілька років він був заступником голови правління "Укрнафти", зокрема, в часи роботи на чолі цієї компанії Ігоря Палиці. Згодом він був призначений заступником глави "Нафтогазу", і від особи держкомпанії обіймав посади в наглядових радах підконтрольних "Привату" компаній з державною участю - "Укрнафти" і "Укртатнафти".

Крім того, колишній глава "Нафтогазу" Євген Бакулін був затриманий в березні цього року за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Пізніше Печерський районний суд Києва виніс рішення відпустити його під заставу в розмірі близько 10 млн грн. !zn