МВС назвав попередню причину пожежі у Гостинному дворі

11 лютого 15:40

Міліція не розділяє припущення захисників Гостинного двору про можливий підпал. На думку МВС, у всьому винна погана проводка.

 

МВС вважає причиною пожежі у Гостинному дворі, якиа сталася в ніч на 9 лютого, коротке замикання. Про це 11 лютого на прес-конференції в Кабінеті міністрів заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

"Попередньо, причина загоряння в Гостинному дворі - коротке замикання", - сказав він.

Як повідомлялося, в ніч на 9 лютого у горищній будівлі Гостиного двору виникла пожежа. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі на площі 200 кв.м.

Учасники акції щодо захисту Гостинного двору від реставрації покладають основну відповідальність за пожежу у будинку на його основного орендаря - НДІ "Укрндіпроектреставрація" і не виключають можливість підпалу.

За даними активістів, найближчим часом у будівлі Гостинного двору повинна була початися перевірка на предмет техногенної безпеки за запитом громадської організації "Контрактова площа - Гостинний двір".

Активісти пообіцяли відстежувати ситуацію з розслідуванням пожежі, і не мають наміру припиняти акцію захисту будівлі. !zn

Читайте також:

Активісти оголосили винуватцями пожежі в Гостинному дворі "реставраторів"

У Києві вночі горів Гостинний двір

Укрреставрація пообіцяла зберегти зовнішній вигляд Гостинного двору

Невідомі вночі захопили Гостинний двір, всередину завезені кран і самоскиди