МОЗ проводить термінову переатестацію лікарів

23 квiтня 22:12

Акушерам-гінекологам оголосили про позапланову переатестацію. Лікарі вважають, що таким чином їм хочуть обґрунтувати скорочення ставок.

 

У Міністерстві охорони здоров'я раптово наказала всім акушерам-гінекологам вищої категорії, які працюють у Миколаївській і Херсонській областях, пройти термінову позапланову переатестацію в Одесі 25 і 26 квітня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на анонімні джерела у відомстві. Опитані журналістами лікарі підтвердили, що про отримання відповідної телефонограми з МОЗ їм оголосили вранці 23 квітня.

"На підготовку до планової переатестації, на підготовчі курси, зазвичай дається півроку. Тут же з бухти-барахти ми повинні їхати і відповідати на масу питань, до яких навіть ми, фахівці вищої категорії, часто буваємо не особливо підготовлені. Наслідком такої переатестації стане те, що дуже багатьох з нас позбавлять вищої категорії, у результаті чого уріжуть нам ставки", - розповів агентству на правах анонімності один з лікарів.

За даними джерел, подібні термінові переатестації акушерів-гінекологів вищої категорії йдуть по всій країні. Зокрема, нещодавно подібна термінова переатестація була проведена в Львівській області.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова за професією - гінеколог. !zn

Читайте також:

МОЗ закриє маленькі пологові будинки "на 10 ліжок"

Кабмін відмовився від введення обов'язкової страхової медицини

Янукович незадоволений, як Богатирьова і Азаров реалізують реформи

МВС розслідує факти випробувань медпрепарату на дітях у Полтавській області