Москва розцінює висловлювання українських політиків про події в Грозному як "заклики до тероризму"

05 грудня 22:04

Слідчий комітет РФ почав перевірку заяв українських політиків за статтею про заклики до терористичної діяльності або виправдання тероризму.

 

Слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку у зв'язку з заявами деяких українських політиків щодо подій в місті Грозному (Чечня) 4 грудня.

"Ці заяви в Слідчому комітеті Росії розцінюються не інакше як публічне виправдання тероризму (стаття 205.2. КК РФ - публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму). Оскільки при цьому були використані засоби масової інформації, санкція даної статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі", - повідомили в прес-службі слідчого комітету росії.

При цьому в Следкоме не уточнили, чиї саме висловлювання маються на увазі.

Читайте також: Дорогі дешеві депутати

Раніше в п'ятницю заяви деяких українських політиків про напад бойовиків на Грізний засудив глава МЗС Росії Сергій Лавров. Він також не уточнив, чиї висловлювання маються на увазі.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня в центрі Грозного (Чечня) відбулися зіткнення бойовиків з силовиками, в результаті яких загинули близько 20 чоловік.