Міністерство охорони здоров'я заборонить продавати ліки дітям до 14 років

21 сiчня 17:54

Ініціатива міністерства спрямована на врегулювання ситуації з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами малолітніми.

 

Міністерство охорони здоров'я ініціює заборону на продаж лікарських препаратів дітям, які не досягли 14-річного віку. Про це говориться в розробленому проекті наказу МОЗ, оприлюдненому на офіційному сайті відомства.

Згідно з пояснювальною запискою, проект наказу спрямований на врегулювання ситуації з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами малолітніми особами.

Також МОЗ має намір зобов'язати осіб, які займаються роздрібною торгівлею ліками, надавати покупцям інформацію про наявність у даній аптеці лікарських препаратів з однією діючою речовиною.

Відомство пропонує встановити мінімальну відстань між новими аптеками - не менше 300 метрів для міст з населенням від 1 млн і більше, 500 метрів - для населених пунктів з населенням до 1 млн.

МОЗ має намір зобов'язати продавців лікарських препаратів на кожні 10 аптек розмістити не менше однієї аптеки з власним виробництвом ліків і не менше однієї у сільській місцевості. !zn

Читайте також:

В Україні заборонили продавати ліки в аптечних кіосках

Пенсіонерка в аптеці розповіла Азарову про зниження цін

Аптеки "низьких" і "кращих" цін відтепер під забороною