Міліція продовжує перевіряти причетність Мазурка до інших злочинів

11 лютого 15:40

Провадження не закрито. Перевіряється причетність Мазурка до скоєння інших злочинів.

 

Правоохоронці продовжують перевіряти причетність Ярослава Мазурка до скоєння інших злочинів і встановлюють всі обставини вбивства охоронців ТРЦ "Караван".

"Слідство зібрав достатньо матеріалів і доказів, щоб заявити, що злочин у ТЦ "Караван" здійснено саме Мазурком, і що труп, дійсно, належить Мазурку. У цьому сумнівів немає", - сказав заступник начальника головного слідчого управління МВС України в Києві Олександр Гончаров на прес-конференції у понеділок, 11 лютого в Києві.

Він підкреслив, що таке твердження базується на зібраних доказах.

При цьому заступник начальника ГСУ зазначив, що правоохоронці продовжують розслідувати обставини цієї справи.

"Провадження не закрито. Перевіряється причетність Мазурка до скоєння інших злочинів", - підкреслив Горчаров.

За його словами, слідству необхідно уточнити співучасників злочину, джерела придбання зброї та інші деталі і необхідно відповісти на багато питань, щоб не виникало ніяких сумнівів".

Як повідомлялося, 7 листопада 2012 року у Сирецькому гаю, неподалік від станції метро "Сирець" (Київ), знайшли тіло людини, схожої на Мазурка, який підозрюється в розстрілі трьох охоронців у ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули три людини, ще один був поранений.

8 листопада міліція повідомила, що згідно з перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Мазурка. На місці події знайдено револьвер"ЯТ 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей пістолет перероблений в нарізну вогнепальну зброю і придатний для стрільби.

15 листопада стало відомо, що експертиза ДНК підтвердила: у лісопосадці було виявлено тіло Мазурка. !zn

Читайте також:

Через смерть Мазурка міліція не зможе "повісити" на нього нерозкриті справи

У МВС наполягають, що охоронець, який вижив, впізнав у Мазурку "караванського стрільця"

В опозиції вважають пошуки "караванського" стрільця передвиборним "реаліті-шоу"

Вбивство у ТРЦ "Караван" могло бути "спектаклем" приватних охоронних фірм