Міліція дочекалася темряви і "винесла" протестуючих будівельників з КМДА

15 березня 21:01

Правоохоронці користуючись чисельною перевагою в кілька десятків людей, використовуючи силу, виштовхали протестуючих працівників-будівельників із профспілки "Захист праці" з будівлі.

 

Співробітники міліції витіснили з будівлі Київської міськадміністрації протестуючих будівельників соціального житла на Троєщині, які вранці 15 березня оголосили голодування.

Правоохоронці користуючись чисельною перевагою в кілька десятків людей, використовуючи силу, виштовхали протестуючих будівельників із профспілки "Захист праці" з будівлі. Попередньо в приміщеннях адміністрації було вимкнено світло.

Нагадаємо, сім протестувальників вимагали виплати зарплати, яку вони не отримують уже чотири місяці. За словами голодуючих, працівникам заборгували 400 тисяч гривень.

Заступник начальника головного управління житлового забезпечення КМДА Іван Стас повідомив, що столична адміністрація не має боргів перед субпідрядниками, які будували соцжитло на Троєщині.

Однак у Київміськадміністрації підготували звернення до прокуратури міста з проханням провести розслідування у справі постраждалих будівельників, з якими не розрахувалися приватні компанії-забудовники за виконані роботи при зведенні житла в Деснянському районі. Як повідомив голова КМДА Олександр Попов, місто надасть працівникам юридичну підтримку в суді.

"Я доручив своїм заступникам детально вивчити ситуацію. Ймовірно, ми зможемо допомогти постраждалим будівельникам юридично, підтримавши їх звернення до суду. Також ми вже звернулися в прокуратуру з проханням розібратися в ситуації. Однак я категорично заявляю - будівельники постраждали внаслідок неправомірних дій приватних компаній. Ніякого відношення до цього скандалу комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" не має", - цитує Попова прес-служба КМДА.

Як повідомив голова держадміністрації, житло на Градинській, 9-11 могло повторити сумновідому історію "Еліта-центру". Генеральні підрядники проекту ТОВ "Деснобуд" і ТОВ "Дизайнпроектбуд" зупинили будівництво, тому люди, які інвестували в ці квартири, ризикували залишитися без житла і грошей. При цьому приватні компанії за посередництва ТОВ "НБК", залучили до проведення оздоблювальних робіт працівників без укладання будь-яких трудових угод або контрактів.

"Отже, ці будівельники сьогодні залишилися без зарплат", - пояснив Попов.

У КМДА пояснили, для того, щоб уникнути повторення сценарію будівельної афери, місто залучило комунальне підприємство " Жилинвестрой-УКБ", щоб завершити будівництво і передати квартири їх власникам. У 2011 році будинки було здано в експлуатацію, а кияни-інвестори отримали житло. !zn

Читайте також:

Будівельники соціального житла оголосили голодування в КМДА

Попов визнав провал проекту "Картка киянина"

Метро на Троєщину в Києві запропонували побудувати за рахунок податку на доходи фізосіб

Ріелтори оголосили про практично зупинку ринку нерухомості в Україні