Метеорологи пообіцяли спекотне літо з різкими похолоданнями

04 квiтня 18:55

Спекотні дні будуть чергуватися зі зливами і різким похолоданням. Початок червня буде теплим.

 

Температура повітря влітку не надто відрізнятиметься від торішньої, повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідницького метеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

"Ви пам'ятаєте, яке було літо попереднє? Ми від нього нікуди не подінемося", - сказала вона на прес-конференції.

Метеоролог уточнила, що будуть і спекотні дні, і зі зливами, і різке похолодання. "Тобто, нестійкий режим буде", - підкреслила Мартазінова.

Вона, зокрема, вказала, що на початку червня до середини місяця очікується температура повітря вище норми на 2-3 градуси і складе 25-26 градусів.

"Але цей процес буде нестійкий. У проміжку повинно бути різке похолодання, воно може в окремих регіонах до норми дійти (15 градусів середньодобова норма), значить, від 19 до 17 градусів може бути або може бути нижче норми", - сказала вона.

Погоду в липні метеоролог охарактеризувала так: "Початок липня вам не сподобається. Мені процеси не подобаються. Вони ось так, як зараз квітень йде, ніяк не входить у весну, ось такий і початок липня, судячи з усього, буде", - підсумувала Мартазінова. !zn

Читайте також:

Метеорологи запропонували продовжити опалювальний сезон через можливе похолодання

Метеорологи порадили українцям готуватися до постійних суворих зим

Кліматологи передбачили теплу весну і 40-градусну спеку у липні

Укргідрометцентр: Аномальна спека у літній період триватиме в Україні у найближчі 8 років