Мера Арцизу, якого упіймали на хабарі, залишили на посаді

21 березня 11:19

Депутати Арцизької міськради не змогли відправити у відставку мера міста, який вимагав від бізнесмена 100 тис. доларів за виділення земельної ділянки.

 

Депутати міськради Арцизу в Одеській області відмовилися розглядати питання про дострокове припинення повноважень мера Юрія Михайлова, який підозрюється в отриманні великого хабара.

Таким чином, Михайлов формально залишається міським головою, хоча в даний час відсторонений від роботи у зв'язку з розслідуванням, повідомило Одеське обласне відділення Комітету виборців України.

Нагадаємо, наприкінці лютого співробітники Головного слідчого управління спільно з Департаментом державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС та працівниками Генпрокурати затримали мера Арцизу під час отримання ним хабара в сумі 203,5 тис. грн.

За даними правоохоронних органів, всього чиновник разом двома непрацюючими спільниками вимагав у місцевого бізнесмена 100 тис. доларів за передачу в оренду земельної ділянки площею майже 10 га.

Нагадаємо, на розширеному засіданні Кабміну 27 лютого президент Віктор Янукович заявив, що корупція в Україні щорічно завдає збитку бюджету на 20 млрд грн. Він пригрозив міністрам та іншим чиновникам звільненнями в разі, якщо боротьба з корупцією вестиметься неефективно. !zn

Читайте також:

Мисливське товариство "друзів Януковича" добровільно повернуло Криму лісові угіддя

Суд визнав законним вирок меру Ніжина: його посадять на 6 років

Українці щороку витрачають на хабарі до 10 млрд гривень

Податківці допомогли бізнесменам ухилитися від сплати 800 млн грн податків