Медики борються за життя Пабата

05 лютого 14:46

Лікарі борються за життя депутата ДАК у Київраді Олександра Пабата, який отримав важкі травми у результаті вибуху піротехнічного пристрою.

 

Депутат Київської міської ради Олександр Пабат отримав важкі травми у результаті вибуху піротехнічного пристрою і зараз знаходиться в реанімації.

НС сталася на минулих вихідних за містом, на дачі у Пабата. В результаті вибуху петарди депутату роздробило лицьові кістки, він втратив око і зараз знаходиться у реанімації.

Політик запускав для дітей феєрверк, коли ракета не загорілася, він нахилився подивитися, що з нею, і в цей момент стався вибух. "Олександр хотів щось показати дітям, якийсь фокус, і петарда потрапила йому в обличчя. На жаль, це нещасний випадок, думаю, для багатьох це стане гірким уроком", - прокоментувала інцидент член депутатської групи "Соціальна справедливість" Алла Шлапак.

Лікарі київської обласної лікарні, куди у важкому стані був доставлений Пабат, повідомили, що провели кілька операцій на обличчі пацієнта, проте досі залишаються проблеми через роздробленість кісток обличчя. "Пацієнту було проведено кілька операцій. Досі дуже великі проблеми через роздробленість кісток обличчя. Сьогодні - третій день з дня події, коли ситуація може змінитися як в один, так і в інший бік. Поки ще багато питань щодо стану здоров'я пацієнта. Є небезпека виникнення некрозу тканин. Однак, тьху-тьху, у нас з'явилася надія",- повідомили медики.

За їхньою інформацією, стан Пабата на сьогоднішній день класифікується як стабільно важкий. "Вчора був важкий день, вечір і ніч. Ми боялися гіршого, але сподівалися на краще. Стан був близький до критичного, однак сьогодні ми можемо розцінювати його вже як стабільно важкий. Весь час неподалік від Олександра знаходиться його дружина Іванна", - розповів представник столичної клініки, де знаходиться політик.

За словами джерела у Київраді, депутати і колеги досі не відійшли від шоку: "Зробили все, що могли. Однак це не той випадок, коли проблему можуть вирішити гроші. Нам залишалося тільки молитися. Тому вчора молилися у християнських храмах і синагозі Києва, молилися навіть на Афоні".

Нагадаємо, Пабата називали як одного з вірогідних претендентів на посаду голови Святошинської райдержадміністрації в Києві після звільнення з цієї посади Сергія Рюмшина. !zn

Читайте також:

АП віддала Київ - Довгому, Пилипишину, Супруненку і Пабату