Майже половина українців не готова терпіти матеріальні труднощі заради реформ - опитування

29 грудня 14:04

Про "Реанімаційному пакеті реформ" знають 7,5% населення України.

 

Тільки кожен десятий громадянин України готовий терпіти матеріальні труднощі стільки, скільки треба задля проведення реформ, свідчать результати соцопитування.

Дослідження було проведене Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 24 грудня 2014 року. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Ще 33% респондентів заявили, що згодні потерпіти труднощі недовго, не більше року. Не готові терпіти 48%, з них 19% вірять в успіх реформ, а 29% посилаються на те, що їхнє матеріальне становище вже зараз нестерпно.

Про громадську ініціативу "Реанімаційний пакет реформ" знають 7,5% населення, ще 29% щось про це чули.

Також, згідно з результатами дослідження, 27% населення вважають, що в їхньому місті (селі) найближчим часом можливі масові виступи протесту (7% з них в цьому впевнені, а 20% вважають це ймовірним). У той же час, 35% вважають масові протести найближчим часом малоймовірними, а 17% впевнені, що протестів не буде.

При цьому, якщо мітинги і демонстрації відбудуться, 22% населення готові взяти в них участь (4% обов'язково і ще 18% - швидше за все). Значна частина населення - 21-23% не змогла дати певної відповіді на ці питання.

Читайте також: Найгіршою зміною для українців в 2014 році стало зростання цін і тарифів - опитування

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного за замовленням ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології, українці плутають реформи з популізмом політиків.