Лише 1,8% українців готові повністю відмовитися від Донбасу - опитування

27 грудня 10:00

Відіслати Донбас у вільне плавання готові лише 7% співгромадян.

 

Більше половини (54,3%) жителів країни в корені не готові втратити Донбас.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного за замовленням ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології.

Якщо ж до цифри приплюсувати ще й "швидше не згодні", а таких 27,1%, то виходить, що переважна більшість українців виступають за Донбас у складі України. Навіть в самому Донбасі таких 72,6%. Основні ж рекорди побили Херсон (93%), Одеса (88,4%), Луганськ (84,9%) та Дніпропетровськ (82,5%).

Готові попрощатися з Донбасом 7,3% українців, при цьому в самому регіоні бажаючих "порвати" з Україною виявилося трохи більше 16%. Тут же досить легко виявити і ті, м'яко кажучи, несподівані області, які замислюються над цим питанням врозріз із загальноприйнятою думкою. Закарпаття (16,5%), Чернівці (13,5%), Миколаїв (13,1%), Галичина (9,8%) та Запоріжжя (8,4%) готові відпустити Донбас у вільне плавання.

При цьому тільки 1,8% українців повністю погодилися з тим, що Україні буде краще без Донбасу.

Згідно з результатами опитування, лише 1,8% жителів України готові повністю "порвати" з Донбасом
Згідно з результатами опитування, лише 1,8% жителів України готові повністю "порвати" з Донбасом
ZN.UA

Дослідження "Думки і погляди населення України: Грудень 2014 року" проводилося за замовленням ZN.ua Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 року. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають у 179 населених пунктах України. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Детальніше про результати масштабного дослідження, яке проводилося серед всіх жителів України, читайте в нашому спецпроекті "Песня о Родине. Слова народные".