Квітень в Україні почнеться з туману і дощів

31 березня 16:15

На 1 квітня оголошено штормове попередження. На зміну снігопадам в Україну прийшли туман і дощі.

 

У перший тиждень квітня в Україні нарешті почне теплішати по-весняного. Практично по всій території, крім південних областей, пройдуть дощі, місцями туман.

За даними Гідрометцентру, 1 квітня погоду в Україні буде визначати тепла і волога повітряна маса, що переміщається з південно-заходу. У зв'язку з різким потеплінням і сильним вітром оголошено штормове попередження.

У західних областях очікуються дощі, вночі на Закарпатті сильні, в горах з мокрим снігом. Температура вночі та вдень +2... +7, у горах близько нуля.

На решті території невеликий дощ, лише на півдні без опадів.

Температура вночі +3... +8, вдень +14... +19 градусів, в північних областях +9... +14. В Криму вночі +7... +12, вдень від 17 до 22 градусів тепла.

У Києві очікується невеликий дощ. Вночі, вранці туман, температура вночі +4... +6, вдень повітря прогріється до +10... +12.

Вночі, вранці у південній частині, центральних та північних областях місцями туман. На дорогах північно-західної половини подекуди ожеледиця.

Вітер південний, південно-східний, на заході південно-західний, 7-12 м/с, у південній частині та на Закарпатті окремі пориви 15-20 м/с.

У вівторок, 2 квітня, без опадів, лише у східних областях, Криму та Приазов'ї невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

Температура в західних і північних областях вночі від 3 тепла до 3 морозу, на заході до 5 морозу, вдень +5... +10, у Закарпатті до +12, на крайньому заході +2... +7. На решті території вночі +3... +8, вдень +10... +15 градусів. В Криму вночі +5... +10, вдень від 13 до 18 тепла.

В Києві 2 квітня без опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі близько нуля, вдень +6... +8 градусів. !zn

Читайте також:

Україна перейшла на літній час

В Карпатах за півтори години зійшло чотири лавини

Визначено більш півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)

У перших числах квітня Київ почне "тонути"