Квіташвілі хоче віддати медуніверситети у підпорядкування Міносвіти

15 грудня 17:17

Остаточно прийняти рішення новий глава Моз обіцяє з урахуванням позиції МОН.

 

Студенти-медики будуть підпорядковані Міносвіти, а не Моз
Студенти-медики будуть підпорядковані Міносвіти, а не Моз

Реформування системи охорони здоров'я торкнеться не тільки медичних установ, але і профільних університетів, заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Я дуже здивувався, коли дізнався, що в Україні медичні університети знаходяться у підпорядкуванні МОЗ. У Грузії - це компетенція Міністерства освіти. Клінічні бази для навчання студентів медичних університетів створені на базі науково-дослідних інститутів академії медичних наук" - сказав Квіташвілі.

"Приймати рішення, що стосуються медичних університетів, ми будемо спільно з Міністерством освіти і науки, - підкреслив глава Моз.

Сьогодні в Україні підготовкою лікарів і фармацевтів займаються 13 медичних університетів, 2 медакадемії і 3 академії післядипломної освіти. У це число входять також Кримський, Донецький і Луганський університети, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Клінічні бази для навчання студентів і проведення наукової роботи функціонують в обласних та міських лікарнях, диспансерах, а також інститутах Академії медичних наук. У медуніверситетах побоюються, що їх переклад у підпорядкування Міносвіти викличе багато проблем з організацією навчального процесу на клінічних базах, які юридично належать Моз.