Кримські ліси на травневі свята буде патрулювати "Беркут"

27 квiтня 10:43

У період свят на допомогу ялтинським лісникам прийдуть спецназівці: будуть стежити, щоб туристи не розводили вогонь у недозволених місцях.

 

На травневі свята у Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику буде проводитися активне патрулювання, оскільки через підвищену пожежонебезпеку ліси Криму закриті для відвідування.

У патрульні групи увійдуть працівники заповідника, два співробітники міліції особливого призначення "Беркут" і один працівник служби з надзвичайних ситуацій, повідомив начальник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в АРК Сергій Шахов.

"Так що дивіться, якщо ви десь запалили багаття в недозволеному місці, "Беркут" може з вами трохи поговорити", - попередив Шахов туристів.

У святкові дні лісники охоронятимуть лісові території і в інших районах півострова, додав голова республіканського комітету з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай.
Наразі в Криму зафіксовано четвертий клас пожежонебезпеки. У зв'язку з цим і прийдешніми травневими святами кримські рятувальники будуть нести службу в посиленому режимі. Вже зараз у Контрольно-рятувальній службі Криму зареєструвалося близько 500 груп, які планують вирушити в травневі походи. Реальна ж кількість туристів оцінюється в 25-30 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

На травневі свята ДАІ буде працювати в посиленому режимі

За куріння в тамбурі штрафувати більше не будуть: "Укрзалізниця" відмовилася від послуг міліції

Шестибальний шторм зруйнував набережну в Алушті

Взимку в Криму зафіксували рекордний наплив туристів