Королевську змусили говорити українською на форумі жінок-підприємців

12 квiтня 10:52

Прохання говорити українською Королевська розцінила як образу, але все ж перейшла на державну мову.

 

Міністр соціальної політики та праці України Наталія Королевська була змушена перейти на українську мову під час виступу на форумі "Жінки-підприємці: наступна рушійна сила української економіки?".

Своє вітальне слово на початку заходу міністр почала російською, але через кілька хвилин з аудиторії почулися вигуки з проханням говорити державною мовою.

"Не залежать від мови ті результати, яких ми досягаємо сьогодні в гендерному питанні", - зазначила Королевська вже українською.

"Я ніколи не приховувала того, що народилася на сході України і мені легше говорити російською мовою. І коли я зустрічаюся не з чиновниками, а з друзями, з якими нам треба багато чого змінити в країні, нам не треба один одного ображати. Думаю, нам потрібно об'єднувати свої зусилля незалежно від мови", - додала міністр соціальної політики та праці.

Форум "Жінки-підприємці: наступна рушійна сила української економіки?" почався в Києві у п'ятницю, 12 квітня. Окрім Королевської, до його учасників звернулися посол США в Україні Джон Теффт, заступник держсекретаря США з публічної дипломатії і зв'язків із громадськістю Тара Зоненшайн. !zn

Читайте також:

Ющенко і Королевська очолили рейтинг найбільш ненависних політиків України

Королевська не буде вибачатися перед виборцями за перехід з опозиції у владу

Королевську двічі виключали з вишу в Алчевську