Контрактну армію в Україні відклали ще на три роки

27 лютого 22:02

Представник Генштабу ЗСУ заявив, що на 100 відсотків контрактна армія можлива лише до 2017 року.

 

Українська армія повністю перейде на контрактну основу в 2017 році, повідомив перший заступник начальника Генштабу Збройних сил Ігор Кабаненко в ефірі 5 каналу.

"Це завдання ми вирішимо. Повністю, на сто відсотків, це, звичайно, в 2017 році", - сказав Кабаненко. Він додав, що мова йде, зокрема, про переозброєння.

Нагадаємо, в кінці минулого року міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що в 2013 році призов в армію буде припинено. За словами головнокомандувача ЗСУ Володимира Замана, останній призов на термінову службу планується провести восени 2013 року. У 2014-му, як очікувалося, армія вже буде формуватися з контрактників.

Однак пізніше президент Віктор Янукович повідомив, що "для ефективної реалізації завдання переходу на контрактну армію" необхідно вирішити ще низку завдань, тому остаточне рішення про терміни переходу прийматиметься з урахуванням можливостей держави щодо їх виконання.

Нагадаємо, що в шостому пункті передвиборної програми Януковича в 2010 році було записано: "Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року". !zn

Читайте також:

Міноборони буде заманювати контрактників в армію квартирами і безкоштовним навчанням

В Україні може з'явитися добровільна військова служба

На тлі зниження військової потужності України сусідні країни активно озброюються

Міноборони анонсувало останній призов в українську армію