Колишньому гендиректору "Аеросвіту" загрожує до двох років в'язниці за невиплату зарплати співробітникам

16 квiтня 11:13

Прокуратура підозрює колишнього керівника авіакомпанії у здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, тобто у безпідставній невиплаті заробітної плати.

 

Процесуальний керівник - прокурор прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області ухвалив постанову про повідомлення про підозру колишнього генерального директора авіакомпанії "Аеросвіт". Про це у вівторок, 16 квітня, повідомила прес-служба прокуратури області.

За інформацією, слідство підозрює колишнього керівника авіакомпанії у здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, тобто у безпідставній невиплаті заробітної плати.

- "Аеросвіт" заборгував своїм співробітникам 84 млн грн

У прес-службі також відзначили, що слідчий підрозділ лінійного відділу в аеропорту "Бориспіль" продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиплати працівникам ВАТ "Авіакомпанія "Аэросит" зарплати, грубого порушення угоди і законодавства про працю, доведення авіакомпанії до банкрутства.

Як відомо, ч.1 ст.175 КК України передбачає покарання штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до двох років, або позбавленням волі на термін до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Зазначимо, що у середині січня поточного року в "Аеросвіті" повідомили, що у кінці грудня 2012 року на виконання внесеного прокуратурою Київської області подання авіакомпанія виплатила своїм працівникам 19 млн грн заборгованості з оплати праці за листопад 2012 року. Також на початку минулого року на вимогу прокуратури області було погашено ще 24,31 млн. грн. В цілому повідомлялося, що авіакомпанія заборгувала своїм працівникам близько 84 млн грн.

Як відомо, 29 грудня 2012 року господарський суд Київської області відкрив провадження у справі про банкрутство "Аеросвіту". З ініціативою банкрутства виступив сам перевізник: на 27 грудня 2012 року його заборгованість перевищила 4,2 млрд грн при загальної балансової вартості активів 1,46 млрд грн. Однак податкова оскаржила порушення справи в суді.

Читайте також:

Три авіакомпанії поділили рейси "Аеросвіту"

Апеляційний суд зупинив процедуру банкрутства "Аеросвіту"

Компанії Пінчука назвали найбільшими акціонерами "Аеросвіту"