Колесніков запевнив, що через рік вся Україна буде їздити на Hyundai

06 лютого 15:08

Екс-міністр інфраструктури не шкодує про провальний мексперимент з корейськими потягами: він впевнений, що вже влітку українці оцінять їхній комфорт.

 

Колишній міністр інфраструктури, нині голова транспортного комітету Верховної Ради Борис Колесніков впевнений, що закупівля корейських потягів Hyundai, які "прославилися" в Україні завдяки своїм постійним поломкам, була абсолютно правильним кроком.

"У будь-якому випадку, вся відповідальність лежить на нас, і я вважаю, що це абсолютно правильне рішення. Через рік вся Україна буде на них їздити", - запевнив Колесніков в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Він зазначив, що основні проблеми з потягами почалися взимку, до цього були невеликі запізнення, але вже в січні їх вдалося вирішити.

"Закупівля корейських потягів - це абсолютно правильний крок, і я думаю, що вже влітку українці оцінять комфорт і європейську якість перевезень", - додав Колесніков.

"Я приніс вибачення пасажирам, але, на жаль, через стислі терміни не було можливості випробувати потяги взимку", - нагадав він.

На думку Колеснікова, проти запуску Hyundai в Україні ведеться масштабна інформаційна компанія.

"Незважаючи на антирекламу, сьогодні завантаження на цих потягах досягає 90%. В ході чемпіонату Європи я розмовляв з багатьма іноземними уболівальниками. Для них проїхати з Києва до Донецька за 35 євро - це фантастика. Звичайно, для українських пасажирів це не дешево, але це собівартість плюс 9% рентабельності. Якщо ввести реальну ціну на квитки в традиційних потягах, навіть без рентабельності, то квитки на Hyundai будуть продані на п'ять років вперед", - заявив екс-міністр.

Нагадаємо, перед Євро-2012 Україна купила 10 складів Hyundai за 307 мільйонів доларів.

У листопаді, з початком холодів, відбулося більше десятка поломок корейських "супер-потягів", які годинами простоювали, прибували з багатогодинним запізненням, у багатьох випадках пасажирів пересаджували на інші склади.

Компанія Hyundai принесла вибачення українцям за заподіяні незручності, пояснивши, що технічні несправності викликані поганими погодними умовами, і пообіцявши найближчим часом усунути всі неполадки.

У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) запуск "Укрзалізницею" швидкісних потягів Hyundai назвали інвестиційним провалом 2012 року. !zn

Читайте також:

"Жертвам" Hyundai виплатили 800 тис. грн компенсації

АМКУ відмовився перевіряти ціни на Hyundai, поки на квитки немає попиту

Колесніков списав проект закупівлі Hyundai на попередників

Янукович обурений ситуацією з потягами Hyundai