Колеги вбитого мера Сімеїза вважають його смерть спецзамовленням

26 лютого 14:50

Однопартійці вбитого мера Сімеїза Кирила Костенка впевнені, що його смерть могла бути пов'язана з операцією спецслужб. Депутат Москаль вважає, що убитий був замішаний у розподілі земель.

 

Чиновники не виключають, що вбивство мера Сімеїза Кирила Костенка могло бути пов'язане з розподілом кримських земель або це була показова операція спецслужб.

Народний депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль вважає, що вбивство Кирила Костенка пов'язане з розподілом землі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. "Що стосується Сімеїза, Гаспри, Кореїза - там найцікавіші ділянки", - сказав політик, який у 1990-ті керував кримською міліцією. Крім того, Москаль не виключає, що вбивство мера може бути пов'язано з роботою будівельної компанії Андрія Припутникова. "На самого Припутникова кілька разів були замахи", - повідомив опозиціонер і додав, що в 2003-2004 роках Андрія Припутникова намагалися вбити тричі: двічі закладали вибухівку біля його гаража, мінували автомобіль. У Костенка залишилися дружина і 5 дітей.

- У Криму розстріляно мера Сімеїза Кирила Костенка

У свою чергу голова фракції ПР у Сімеїзькій селищній раді Сергій Єфанов розповів, що вбивство однопартійця стало просто шоком для всіх: "Я дізнався про це через п'ять хвилин, сам перебуваю у відрядженні, але постійно спілкуюсь з депутатами".

Єфанов не заперечує, що його колега міг бути причетний до яких бізнес-справ, але і це, за його словами, не могло коштувати того, щоб його так жорстоко вбили: "В голові не вкладається, не було ніяких передумов для того, щоб Кирила вбили, та ще й так. Більше це схоже на операцію спецслужб або на показову страту, надто все професійно виконано було".

Заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в АРК Андрій Ткаченко повідомив, що кілерів будуть шукати за допомогою вертольота. За інформацією Ткаченка, дане розпорядження отримано від прем'єр-міністра Криму Анатолія Могильова.

Також на території Великої Ялти і Севастополя введено так званий план "Перехоплення". На певних місцях розставлені посади, проводиться перевірка транспортних засобів. Територія патрулюється.

Крім цього, йде посилена перевірка на всіх стаціонарних постах ДАІ Криму, повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, вбивство мера Сімеїза сталося вранці 26 лютого. Він був розстріляний через лобове скло автомобіля з автомата і отримав чотири кульові поранення. В ході слідчих дій у районі гори Кішка правоохоронцями був виявлений спалений автомобіль ВАЗ-2101, в якому були знайдені частини автоматичної зброї, з якої, імовірно, був застрелений Костенко. !zn

Читайте також:

Правоохоронці знайшли автомобіль убивць мера Сімеїза Кирила Костенка

У Криму розстріляно мера Сімеїза Кирила Костенка