Кочнєва розповіла про постачання сирійським повстанцям української зброї

19 березня 16:38

За словами журналістки, їй доводилося чути про те, що Саудівська Аравія і Катар закуповують в України боєприпаси для танків радянського виробництва, захоплених сирійською опозицією в урядових військ.

 

Треті країни постачають сирійській опозиції боєприпаси українського виробництва для радянської бронетехніки, наявної в сирійських військових, заявляє, українка Анхар Кочнєва, що втекла з полону в Сирії.

Відповідаючи на питання журналістів про наявність у Сирії зброї українського виробництва на прес-конференції у вівторок, Кочнєва послалася на внутрішню інформацію від сирійських військових, які "говорять, що Саудівська Аравія і Катар закуповують в України (для сирійської опозиції) зброю, якої в них (арабських посередників) немає".

Зокрема, за словами Кочнєвої, їй доводилося чути про те, що Саудівська Аравія і Катар закуповують в України боєприпаси для танків радянського виробництва, захоплених опозицією в урядових військ.

За її словами, арабські посередники здійснюють закупівлі озброєнь для опозиції "на мільйони доларів".

- У сирійських повстанців виявили українську зброю

У жовтні 2012 року у світових ЗМІ з'явилися звинувачення України у "сірих" постачаннях боєприпасів для опозиції в Сирії.

Держкомпанія "Укрспецекспорт" ці звинувачення спростувала: Україна здійснює торгівлю з іншими країнами в жорсткій відповідності з міжнародними зобов'язаннями і під контролем Держслужби експортного контролю, постачання озброєнь в Сирію не здійснювалися.

Разом з тим, офіційний представник МЗС підтвердив, що в 2010 році Україна уклала контракт на постачання товарів військового призначення для потреб Міноборони Саудівської Аравії. !zn

Читайте також:

Кочнєва планує найближчим часом повернутися до Сирії

Кочнєва подасть у міжнародний суд на своїх викрадачів

Кочнєва повідомила подробиці своєї втечі з сирійського полону