Кочнєва подасть до міжнародного суду на своїх викрадачів

18 березня 12:12

Кочнєва зазначила, що знає прізвища тих, хто її тримав у полоні, тому знає, кому направити свій позов. Українка не уточнила, до якого саме міжнародного суду буде звертатися.

 

Українка Анхар Кочнєва має намір звернутися до міжнародного суду з позовом проти бойовиків, які утримували її в полоні.

"Я хочу звернутися до міжнародного суду, нехай висунуть свої докази (провини), внаслідок чого мене збиралися убити. Я вважаю, будуть міжнародні суди. Адже будь-яку людину можна просто так вкрасти, змусити сказати що завгодно, а потім заявити, що вона сама зізналася і ми її за це вбили", - сказала вона в інтерв'ю у понеділок.

Українка не уточнила, до якого саме міжнародного суду буде звертатися, і додала, що буде радитися з цього питання з юристами. "Я думаю, що це має перспективи, оскільки у них немає доказів моєї провини", - зазначила вона.

Журналістка Кочнєва, що втекла з полону в Сирії, повернулася в Україну

Кочнєва також зазначила, що знає прізвища тих, хто її тримав у полоні, тому знає, кому направити свій позов.

Що стосується подальших планів, то вона має намір пробути два дні у Києві, після чого поїхати до Москви. "У Києві я буду перебувати 2 дні, оскільки мені потрібно зробити паспорт, старий залишився у бандитів, і зараз я без документів. Друге - завтра, швидше за все, буде прес-конференція, ми зараз з послом Сирії будемо вирішувати це питання", - сказала Кочнєва.

Вона повідомила, що після цього планує поїхати до Москви до дочки і друзів, а потім знову повернутися до Сирії.

Як повідомлялося, громадянка України Анхар Кочнєва була викрадена у Сирії у жовтні 2012 року бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі 50 млн доларів. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до 300 тис. доларів.

11 березня стало відомо, що Кочнєва втекла з полону. За сприяння українських дипломатів вона 17 березня прибула до Києва. !zn

Читайте також:

Кочнєва не збирається повертатися в Україну, а залишиться працювати в Сирії

Кочнєва повідомила подробиці своєї втечі з сирійського полону

Викраденій в Сирії українській журналістці Кочнєвій вдалося втекти з полону