Кочнєва не збирається повертатися в Україну, а залишиться працювати у Сирії

12 березня 08:13

Журналістка, яка втекла з полону, залишається працювати в Сирії і не має наміру їхати ні до України, ні до Росії.

 

Українська журналістка Анхар Кочнєва, що втекла з полону сирійських бойовиків, не збирається повертатися ні до України, ні до Росії, а має намір залишитися в Сирії. Про це заявила близька подруга журналістки екс-депутат Держдуми РФ Дарина Мітіна.

"Анхар продовжуватиме робити свою звичайну справу. Вона і надалі буде викривати бандитів і Захід, який їх фінансує", - повідомила Мітіна.

Вона підкреслила, що Кочнєва завжди позиціонувала себе як фріланс-журналіст і працювала за замовленням. "Я думаю, зараз на Анхар просто посипляться різні пропозиції. Я не знаю, що вона обере. Але в першу чергу їй необхідно відпочити від пережитого", - розповіла Мітіна.

Раніше повідомлялося про те, що 11 березня чоловік журналістки повідомив, що Кочнєва втекла з полону і зараз знаходиться в безпеці. У МЗС України підтвердили цю інформацію і повідомили, що Кочнєва збирається прийти в посольство України у Сирії завтра, 12 березня.

Нагадаємо, журналістка Кочнєва, що живе і працює у Сирії, перестала виходити на зв'язок з колегами та близькими у жовтні 2012 року. На початку листопада в інтернеті з'явилося відеозвернення журналістки, де вона пояснила, що її викрали сирійські повстанці і зараз вона знаходиться в місті Хомс. У листопаді 2012 року викрадачі повідомили про намір стратити журналістку, якщо за неї не внесуть викуп у розмірі 50 млн дол.

Кочнєва співпрацювала з цілою низкою російських і українських видань і телеканалів, і надавала матеріали про Сирію. Вона також активно виступала на підтримку режиму Асада, критично відзивалася про дії повстанців і часто отримувала погрози на свою адресу.

Наприкінці грудня 2012 року бойовики повідомили, що відкладають страту Анхар Кочнєвої. Вони очікували, що Україна виконає їхні вимоги, однак про виконання вимог бойовиків не повідомлялося. !zn

Читайте також:

Кочнєва повідомила подробиці своєї втечі з сирійського полону

У МЗС підтвердили, що українка Кочнєва на волі

Викраденій в Сирії українській журналістці Кочнєвій вдалося втекти з полону