КМДА попросила киян відразу дзвонити, якщо почнеться затоплення

27 березня 22:17

Влада столиці розгорнула підготовку до весняного паводку і закликала городян "проявляти пильність".

 

Київська влада попросила жителів столиці проявляти пильність і негайно повідомляти про місця скупчення талої води і випадки підтоплення.

Про будь-які прояви підтоплень киян просять повідомляти на номер контактного центру міста: 15-51. Як повідомляє прес-служба КМДА, оператори передадуть повідомлення у відповідні служби, які виїдуть на місце і вживуть заходів щодо запобігання затопленню територій.

Чиновники також відрапортували, що посилено відпрацьовують план дій з підготовки до весняного паводку.

- Азаров віддав розпорядження запастися продовольством і медикаментами перед повінню

На робочій нараді увечері 27 березня голова КМДА Олександр Попов доручив створити в кожному районі оперативні групи, які повинні обстежити всі місця можливих підтоплень, попередити жителів і роз'яснити "алгоритм дій у разі затоплення території". Також групам необхідно перевірити системи водостоків і стан русел річок.

Крім того, влада перевірить технічний стан усіх наявних у місті насосів, а для спостереження за рівнем води в Дніпрі в столиці вже розгорнуто водомірні пости в Гідропарку, біля мосту Метро, а також у районах водозаборів Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій.

Раніше в КМДА заявили, що під час танення снігу очікують "незначних локальних підтоплень" у районі Подолу, Оболоні та Поштової площі.

За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, "можливо, на дорозі буде по щиколотку води"

При цьому він підкреслив, що евакуювати нікого не доведеться, і "будинки в Дніпрі плавати не будуть".

У свою чергу, директор департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища КМДА Сергій Садовий, на якого покладено відповідальність за ситуацію і забезпечення стабільної роботи столиці щодо можливого майбутнього паводоку, підкреслив, що в нинішньому році очікується набагато більше об'ємів води.

За його словами, в кожному районі столиці є місця, де можуть бути підтоплення. Садовий вважає, що в найбільшій зоні ризику затоплення Русанівські сади, які розташовані в низовині.

Нагадаємо, 22-23 березня у Києві випав рекордний снігопад. За підрахунками влади, в місті випало близько 50 мільйон снігу, прибирання якого триває досі.

За прогнозами Гідрометцентру, на більшій частині України з 1 по 5 квітня очікується підвищення температури до 13 градусів вдень, з подальшим підвищенням до 17-20 градусів. !zn

Читайте також:

У розпал заторів у Києві скасували низку міських електричок

Експерти оголосили березневий сніг у Києві результатом глобальної зміни клімату

Попов знайшов і звільнив винних у сніговому колапс у Києві

Після рекордного снігопаду Києву загрожує сильна повінь