КМДА не має наміру підвищувати у 2 рази вартість проїзду у київському метро

13 травня 09:12

Голова КМДА спростував інформацію про плани дворазового підвищення вартості проїзду у столичному метрополітені.

 

Голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко спростував поширену у ЗМІ інформацію, що в найближчі дні ціна на проїзд у столичному метрополітені підвищиться вдвічі (на сьогодні вартість поїздки становить 2 грн, - ред).

"Це чергова провокація, викликана оприлюдненням результатів аудиту роботи київського метрополітену. Результати цього аудиту відверто вражаючі. Наприклад, закупівля запчастин для рухомого складу перевищувала реальну вартість на 35%, а такий вид діяльності, як реклама в метро, взагалі показували збитковим, хоча реальна картина зовсім інша", - цитує Бондаренко прес-служба КМДА.

Окрім того, за його словами, міська влада з метою подолання корупції ліквідує несанкціоновану торгівлю біля входів на станції метрополітену тощо.

"Наслідком цієї фронтальної перевірки є не підвищення цін на проїзд для киян, а повернення вкрадених коштів та звільнення керівництва метрополітену. Тут також є предмет для реагування компетентних органів щодо посадових осіб", - сказав він.

"Хочу заспокоїти киян: на сьогодні підвищення ціни на проїзд у метрополітені не йде", - підкреслив голова КМДА.

Зазначимо, що за підсумками 2013 року "Київський метрополітен", який є комунальним підприємством, показав збиток у 362,1 млн грн, що на 4,8 % більше ніж у 2012 році. !zn

Читайте також:

У Київській держадміністрації розрахували вартість проїзду в метро - 3,4 грн