Київським школярам продовжили канікули

28 березня 15:23

У зв'язку зі збільшенням рівня захворюваності на грип і ГРВІ у столичних школах продовжать весняні канікули до 4 квітня.

 

Київська влада ухвалила рішення продовжити весняні канікули у столичних школах на три дні - до 4 квітня.

Як повідомила прес-служба КМДА, відповідне рішення було прийнято з метою стабілізації епідемічної ситуації і недопущення зростання рівня захворюваності на грип і ГРВІ.

За даними департаменту охорони здоров'я, хоча показники захворюваності ще не перевищили епідемічний поріг, захворюваність серед киян, особливо серед дітей, з перших тижнів березня зросла.

За словами директора департаменту Віталія Мохорєва, припинення занять у школах в епідемічно небезпечний період дозволить знизити рівень захворюваності на грип і ГРВІ у 2-2,5 рази.

За інформацією МОЗ України за 18-24 березня на грип і ГРВІ захворіло 277 тисяч 128 осіб, з них 63,6% - діти. Госпіталізовано 9 827 тисяч людей, більшість з яких - діти до 17 років. Рівень захворюваності порівняно з попереднім тижнем зріс на 2,2%.

У Міністерстві підкреслили, що в цілому епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні відповідає середньорічному рівню для відповідного часу року.

Варто відзначити, що березень цього року фактично виявився зимовим місяцем - сильні морози і снігопади пройшли по всій території України. За прогнозами синоптиків, потепління слід очікувати лише на початку квітня, але воно буде досить різким: вже з 1 по 5 квітня повітря прогріється до +13 градусів вдень, з подальшим підвищенням до +17... +20 градусів. !zn

Читайте також:

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу

В Україні всього 6% здорових випускників школи

З вулиць Києва евакуювали більше трьохсот авто, що заважають розчищенню снігу

Київська влада очікує підтоплення Подолу і Оболоні - води буде "по щиколотку"