Київські двори обіцяють розчистити на вихідних

28 березня 08:20

Столична влада пообіцяла, що на вихідних комунальні служби розчистять від снігу прибудинкові території.

 

Сніг біля будинків Києва почнуть розчищати тільки на вихідних, повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Іван Гаврилюк в ефірі "5 каналу".

"Сніг у Києві забирається, у нас очищені вже основні дороги міста і найближчим часом ми перейдемо до прибудинкової території. В суботу-неділю ми будемо розчищати прибудинкові території", - сказав Гаврилюк.

Напередодні у КМДА визначили 18 додаткових майданчиків у столиці для тимчасового складання снігу. Ці майданчики додалися до 34 уже затверджених місць накопичення снігу. Як довго він там пролежить, невідомо.

За даними міської влади, за минулу добу зі столиці вивезли 21 тис. тонн снігу. Всього з початку зимового періоду вивезено 270 тис. тонн снігу. При цьому всього за минулі вихідні у Києві випало більше 50 млн тонн снігу.

Тим часом, до вихідних Київ може зіткнутися з новою проблемою - з приходом теплої погоди місту загрожує підтоплення. Фракція УДАР у Київраді вже почала збір підписів за скликання позачергової сесії Київради, на якій планується з'ясувати, чи готова влада Києва до можливої повені.

"У найближчі дні в Києві очікується потепління і місто може постати перед загрозою нового стихійного лиха - повені, яку спричинить танення снігу. Щоб не виявилось, що міськадміністрація знову не готова до надзвичайної ситуації, ми хочемо зібрати позачергову сесію Київради", - заявив заступник голови фракції в Київраді Андрій Странніков. !zn