Київська влада введе паспортний режим для вулиць, площ, провулків

06 лютого 16:39

У паспортах вулиць аж до деталей буде розписано, що повинно бути на кожній ділянці. Це дозволить владі контролювати ситуацію.

 

У Києві планують провести паспортизацію проспектів, вулиць, площ, бульварів, провулків, що дозволить зібрати об'єктивні дані про стан міського простору і комплексно вплинути на його розвиток, повідомляє прес-служба КМДА.

"У паспортах вулиць аж до деталей буде розписано: яка реклама, які малі архітектурні форми, урни і зупинки повинні бути і в яких місцях. Таким чином, паспорти повинні стати своєрідним еталоном того, який вигляд повинен мати столиця України. Крім того, паспортизація дозволить вирішити проблему незаконного встановлення МАФів, адже буде чітко розроблено, за якою адресою, яка мала архітектурна форма і якого розміру може бути встановлена", - розповів голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов в ефірі ТРК "Київ".

За твердженням київської влади, окрім своєї основної функції - регулювання стану благоустрою вулиць, - паспорти також дозволять вирішувати й інші завдання. Серед них - збереження культурної спадщини, забезпечення мобільності в містах, створення умов для маломобільних та вразливих груп населення, поліпшення стану екології, збільшення туристичної привабливості тощо.

За станом на кінець 2012 року вже розроблені 27 паспортів, які включають 39 вулиць, площ і провулків. !zn

Читайте також:

Дороги в Києві відремонтують до Дня Перемоги

Для київських учнів введуть пільгову "Картку школяра"

Київський метрополітен має намір сповільнити рух потягів

Київська держадміністрація спростила ієрархічну структуру до п'яти рівнів