Київрада відмовилася забрати Гостинний двір у приватної компанії

17 квiтня 15:29

Проекти рішень щодо Гостинного двору пропонувала опозиція. Київрада не підтримала жодне з них.

 

Київська міська рада відмовилася проголосувати за скасування передачі земельної ділянки на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі для реконструкції будівлі Гостинного двору підприємству "Укрреставрація".

За скасування рішення про передачу земельної ділянки проголосували 25 депутатів з необхідних 61.

Автором проекту рішення виступила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова, і за нього проголосували тільки депутати опозиційних фракцій.

Київрада також відмовилася підтримати ще один проект рішення Меліхової про ініціювання перед Кабінетом міністрів передачі в комунальну власність будівлі Гостинного двору - за нього проголосували 38 депутатів.

Подібні проекти Меліхова вже вносила і раніше, проте Київрада не підтримала жоден з них.

Як повідомлялося, Київрада у вересні 2012 року передала ПАТ "Укрреставрація" земельну ділянку площею 1,02 га на Контрактовій площі, 4 в Подільському районі столиці в оренду на 5 років для реконструкції будівлі під торгово-офісний центр з благоустроєм і гостьовою стоянкою.

Нормативно-грошова оцінка ділянки склала 81,2 млн грн. Орендна плата визначена в розмірі 9,5 млн грн на рік.

30 жовтня 2012 року Головне управління охорони культурної спадщини КМДА направило до Міністерства культури облікову документацію для вирішення питання про включення комплексу будівель Контрактовій площі у Державний реєстр, як пам'ятки містобудування місцевого значення. У цей комплекс був включений і "Гостинний двір".

Наказом від 21 грудня 2012 року Мінкульт визнав комплекс Контрактової площі пам'ятником і вніс його до реєстру. Таким чином, "Гостинний двір" також знайшов правовий статус пам'ятки містобудування.

Активісти низки громадських організацій протестують проти реставрації Гостинного двору. !zn

Читайте також:

Бійка у Гостинному дворі: "Беркут" бив активістів і народних депутатів

Суд залишив чинним виключення Гостинного двору зі списку пам'яток архітектури

Київрада відмовилася просити Кабмін передати Гостинний двір в комунальну власність

Суд заборонив протестувати біля Гостинного двору