Київрада дала добро на повномасштабне впровадження "Картки киянина"

17 квiтня 12:24

"Соціальна картка", яку КМДА намагається впровадити у столиці вже не перший рік, отримала схвалення у Київраді. Втім, поки її переваги практично незначні.

 

Київська міська рада підтримала масове впровадження у столиці електронної пластикової картки "Картка киянина".

За відповідне рішення на засіданні Київради 17 квітня проголосували 74 депутати.

Як зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, пілотний проект із впровадження картки було розпочато у березні 2012 року, і на сьогоднішній день її отримали 54,5 тисячі киян.

"Повномасштабне впровадження проекту дозволить видавати картки всім пільговим категоріям громадян (близько 425 тисяч осіб) і почати видачу карток всім жителям міста", - повідомив він.

Варто відзначити, що на початку березня голова КМДА Олександр Попов визнав провал проекту "Картка киянина" через бюрократичну тяганину.

"Ми "Картку киянина" запустили у вересні (2012 року) і провалили її. Чотири місяці ходили з бюрократичними моментами. Вже сьогодні б ввели ці картки, і у нас була б зовсім інша ситуація, в тому числі й у питанні транспорту", - заявив Попов.

Втім, чиновники стверджують, що зараз влада працює над розширенням можливостей картки - активацією торговельного, комунального, медичного і інших додатків.

На пілотному етапі проекту власники карток отримали такі вигоди: безкоштовний проїзд у метро (зазначимо, що пенсіонери, яким видавалися картки, і раніше мали право на безкоштовний проїзд - за пенсійним посвідченням); 25-30% знижки на 86 медичних препаратів в розмірі 62 аптеках мережі КП "Фармація"; відкриття банківського депозитного рахунку під 12,5% і можливість зняття готівки, здійснення оплати послуг і товарів без комісії. !zn

Читайте також:

Після провалу проекту "картка киянина" у столиці запускають "картку туриста"

Київських дітей хочуть пускати в школу за картками

Дві третини киян незадоволені ситуацією у місті