"Київавтодор" закликав законодавчо заборонити водіям їздити в негоду

26 березня 20:01

Щоб уникнути транспортних колапсів у майбутньому, глава "Київавтодору" пропонує врегулювати правила руху фур і ввести "заборонені маркери для автомобілістів.

 

Для уникнення надалі транспортних колапсів - подібних тому, який викликав у Києві рекордний березневий снігопад - директор "Київавтодору" Георгій Глинський закликав затвердити на законодавчому рівні так звані "символи".

Оголошення маркера певного кольору означало б заборону транспорту виїжджати на вулицю без крайньої необхідності.

Глинський зазначив, що поки "Київавтодор" може тільки рекомендувати водіям не користуватися автомобілями в разі складних погодних умов, передає прес-служба КМДА.

- Попов закликав водіїв пересісти на громадський транспорт

Голова "Київавтодору" також підкреслив необхідність законодавчого врегулювання руху великовантажного транспорту в Києві.

"Ми неодноразово піднімали це питання і підтримуємо таку ініціативу. Однак, на нашу думку, при розробці нормативно-правового акта потрібно говорити не лише про зимовий період, але і про літній", - сказав Глинський.

"Під час спеки дорожнє покриття нагрівається +71 градуси за Цельсієм, і фури безконтрольно рухаються по столиці, руйнують асфальтобетон, а відповідальність за це ніхто не несе", - пояснив він.

Нагадаємо, рекордний снігопад 22-23 березня в Києві спровокував транспортний колапс. Людям доводилося кидати свої машини біля узбічч і йти пішки. Рух у місті істотно ускладнили фури, які перекрили проїзд на багатьох ділянках доріг.

Очищення київських вулиць триває вже четверту добу, проте становище залишається складним: місто потопає в заметах, а вранці 26 березня затори в Києві знову досягли свого максимального показника - 10 балів.

У КМДА попередили, що така ситуація триватиме ще два-три дні. Голова міськадміністрації Олександр Попов закликав автомобілістів столиці під час надзвичайної ситуації відмовитися від своїх машин і користуватися громадським транспортом. !zn

Читайте також:

На вулицях Києва зафіксовано перше підтоплення через танення снігу

Азаров оцінив на "трієчку" боротьбу зі снігом у Києві

У Києві не змогли вийти на рейси половина тролейбусних маршрутів