Київ перевіряє інформацію про загибель у США дитини, нібито усиновленої в Україні

22 лютого 17:23

Раніше у ЗМІ з'явилися повідомлення про загибель у США в 2011 році усиновленої дитини - його застрелив прийомний батько. Український МЗС перевіряє інформацію.

 

Український МЗС перевіряє інформацію про те, що дитина, яка померла у США у 2011 році, могла бути усиновлена в Україні, повідомили у прес-службі відомства.

"Ця інформація перевіряється", - повідомили у відомстві.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про загибель у США у 2011 році усиновленої дитини - його застрелив прийомний батько.

У США дитину звали Ендрю Артур Батлер, на момент загибелі йому було 13 років.

Повідомляється, що трагедія сталася в містечку Хеджсвілл у штаті Західна Вірджинія. Прийомний батько підлітка Вільям Аллан Батлер вбив його пострілом в голову. Він сам розповів про це поліцейським, заявивши, що оборонявся.

Як стверджував Батлер-старший, якому тоді було 73 роки, він вирішив повчити прийомного сина поводженню зі зброєю, дав йому пістолет і вивів у двір. За його словами, він пішов встановлювати мішень і в цей час почув за спиною постріл. Вирішивши, що Ендрю намагався його застрелити, він розвернувся і вистрілив йому в голову.

Вбивцю судили, але він пішов на угоду зі слідством і в підсумку визнав себе винним лише у злочинній недбалості - на тій підставі, що дав заряджену зброю дитині. Його засудили до тюремного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Іноземцям дозволено усиновити не більше чверті українських сиріт

Україна готова до збільшення потоку іноземних усиновителів через заборону міжнародного усиновлення в Росії

Путін підписав "антимагнітський" "закон Діми Яковлєва"