Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу

28 березня 15:04

Істотне потепління почнеться в суботу, а в понеділок буде вже +10. Киянам порадили купувати гумові чоботи і не виїжджати на дачі.

 

Хоча киянам не варто боятися катастрофічного потопу, під час танення снігу на вулицях все ж буде вода.

"У нас особлива увага зараз приділяється низовині, яка є в місті, і підземним переходам. Ось там, звичайно, може бути вода", - сказав виданню "Сегодня" заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник Валерій Борис.

Полковник також радить киянам у період потепління не ходити в місця масового скупчення людей, а також уникати виїзду на дачі і за місто. "Приватні будинки теж може підтопити, тому на територію дачних ділянок краще не їздити, - сказав Борис і додав, що в місті від води можна буде врятуватися за допомогою гумових чобіт. "Кияни можуть купувати утеплені гумові чоботи. Це найкращий варіант, адже на дорогах у будь-якому випадку буде каша", - підкреслив він.

За словами начальника Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, потепління у Києві розпочнеться 30 березня, в суботу. "Тоді ж очікуються і опади, але в невеликій кількості. Випаде 7-8 мм мокрого снігу, який потім перейде в дощ. 31-го, 1-го і 2-го теж будуть опади", - сказав він.

Начальник Гідрометцентру додав, що вже 1 квітня температура у Києві значно зросте - до 10 градусів вище нуля. !zn

Читайте також:

КМДА попросила киян відразу дзвонити, якщо почнеться затоплення

Київська влада очікує підтоплення Подолу і Оболоні - води буде "по щиколотку"

Ситуацією зі снігопадами і повінню займеться РНБО

Попов стверджує, що у відставку його відправить тільки той, хто призначив - президент