Кількість хворих на СНІД у Києві зросла за рік на 7 відсотків

18 сiчня 12:57

Ситуація з ВІЛ/СНІДом в Києві залишається напруженою. Хвороба вражає найбільш працездатну та репродуктивну групу населення.

 

У Києві за 2012 рік на 7% збільшилася кількість хворих на ВІЛ/СНІД. Про це під час засідання колегії КМДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації в Києві повідомила начальник головного управління Держсанепідемслужби міста Києва Ольга Рудницька.

"У столиці наголошується напружена ситуація з ВІЛ/СНІДом, що вражає найбільш працездатну та репродуктивну групу населення міста. Майже на 7% таких хворих було більше торік, ніж у 2011 році", - зазначила Рудницька.

За її словами, у 2012 році у половини хворих на ВІЛ/СНІД також був виявлений туберкульоз.

- Україна лідирує в Європі за рівнем розповсюдження СНІДу

Крім того, до 2012 року у столиці зменшилася кількість гострих кишкових інфекцій, вірусних гепатитів А, В і С, але зросла кількість захворювань на хронічний вірусний гепатит на 7,4%. Також у 2012 році спостерігалося зменшення захворювання на кашлюк, вітряну віспу і скарлатину. Одночасно на 30% зросла кількість захворювань на сальмонельоз. Виявлено також 1 випадок черевного тифу у жителя, який відпочивав в Індії.

Також у Києві в минулому році у 22 рази зросла кількість захворювання на кір і в 1,5 рази - на краснуху, на 6% - на туберкульоз. !zn

Читайте також:

В Україні майже половина хворих на СНІД відмовляються від лікування

В ООН відзначили значне зменшення випадків інфікування ВІЛ у багатьох країнах світу

На вулицях Києва можна буде безкоштовно обстежитися на ВІЛ

В Україні лише кожен четвертий ВІЛ-інфікований отримує необхідне лікування