Керівництво Київського зоопарку накручує мільйони на кормах для тварин

16 березня 13:08

"Мародерсько-харчові схеми" в дії: зоопарк купує продукти за завищеними в два-три рази цінами. За відомостями, звичайний хліб коштує 7,80 грн, а кіло цукру - 15 грн.

 

Керівництво Київського зоопарку, яке жаліється на борги і брак коштів на утримання тварин, заклало в свій бюджет на 2013 рік закупівлю кормів за невиправдано завищеними цінами - наприклад, кілограм звичайного білого хліба за відомостями коштує 7 грн 80 коп, а кілограм цукру - 15 гривень (тоді як навіть у роздріб - близько 8 грн.).

Загалом на 2013-й зоопаркове керівництво заклало в "Плані закупівлі кормів" 8,318,645 грн. Як підрахував оглядач ZN.UA Андрій Капустін, більше півтора мільйонів економії, а точніше, 1,654,112 грн, було виявлено лише за 13 позиціями з 168.

Так, зоопарк закладає майже 28 тонн яловичих напівтушок за 42 грн за кг, а оптовики пропонують їх по 28 грн. Різниця - півмільйона гривень. Оливу зоопарк закуповує за 150 грн за кг, а в Мережі такий же продукт пропонується по 45. Буряк, 56 тонн, зоопарк - 3,90 грн, опт - 1,20.

35 тонн білокачанної капусти за версією зоопарку закуповуються з розрахунку 4,50 за кг, при оптовій альтернативі - 1,10.

Журавлина - 66 грн (проти 25). Морква - 5,40 (проти 1,70). Квашену капусту в зоопарку оцінили в 27 грн за кіло, апельсини - в 18,96 грн/кг, лимони - 22 грн/кг.

Як зазначає журналіст, за оцінками незалежних експертів, Київському зоопарку з його нинішньою колекцією трьох мільйонів гривень у рік більш ніж достатньо. До речі, в минулому році звіринець витратив на корми 7,6 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці лютого директор Київського зоопарку Євген Кирилюк відзвітував депутатам Київради, що зоопарк закінчив минулий рік з боргом у 11 млн грн, що "набіг" за п'ять років.

За його словами, всі доходи "пішли на закупівлю кормів, погашення боргів за електроенергію", і на розвиток грошей немає, відвідуваність впала, колекцію тварин поповнити нереально, не кажучи вже про те, що велика частина клітин і вольєрів абсолютно не відповідають нормам утримання тварин.

Подробиці читайте в статті Андрія Капустіна "Київський зоопарк-2013. Мародерство на клітковому рівні" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Тварини в Київському зоопарку залишилися без їжі (ВІДЕО)

КМДА сподівається "реанімувати" Київський зоопарк, побудувавши там океанаріум

Київський зоопарк закуповує курячі яйця по 18 грн за десяток

Київський зоопарк отримав нового керівника