Канада продовжить надавати військову допомогу Україні

20 листопада 02:37

Климпуш-Цинцадзе зустрілася з міністром оборони Канади.

 

Місія канадських військових інструкторів продовжить роботу в Україні. Про це віце-прем'єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила за підсумками переговорів з міністром оборони Канади Харджитом Саджані в суботу, 19 листопада, передає "Укрінформ".

"Щодо UNIFIER ми отримали абсолютно чіткий сигнал, що вона буде продовжена в тому форматі, який буде потрібний для українських Збройних Сил", – уточнив віце-прем'єр.

Посол України в Канада Андрій Шевченко, який також брав участь в переговорах, заявив, що Оттава відпрацьовує формат продовження місії, який буде найбільш ефективно відповідати на виклики, що стоять перед Україною.

"На пряме питання про продовження місії UNIFIER після 31 березня ми отримали запевнення, що Канада продовжить підтримку України таким чином і шукає її оптимальний формат", – пояснив Шевченко.

Дипломат запевнив, що канадська сторона відкинула варіант відмови від військової допомоги Україні.

Читайте також: У Канаді прокоментували інформацію про закриті переговори з Москвою щодо України

Нагадаємо, в січні року в Україну прибули 200 канадських військових інструкторів, щоб тренувати українських військовослужбовців на Яворівському та Кам'янець-Подільському полігонах.

У березні Оттава продовжила роботу місії інструкторів на рік – до 31 березня 2017 року. Під час канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва президент Петро Порошенко звернувся до нього з проханням додатково продовжити роботу інструкторів.