ГПУ: У 2015 році в армію мобілізують 200 тисяч українців

06 сiчня 17:13

До лав ЗСУ буде призвано танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв'язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційної, хімічної, радіаційної захисту

 

Протягом четвертої, п'ятої та шостої хвиль мобілізації, які відбудуться в 2015 році, до лав Збройних сил України планується мобілізувати 200 тисяч українців.

Про це повідомив заступник Генпрокурора - Військовий прокурор України Анатолій Матіос сьогодні у Чернівцях під час представлення нового прокурора Чернівецької області.

"Вже можу вам сказати, що передбачена протягом четвертої хвилі мобілізація в кількості 100 тисяч осіб, наступна - 50 тисяч і шоста хвиля - також 50 тисяч. Там є своя технологія підрахунку, чому така велика кількість. Але скажу, що це дуже багато. 210 днів у поточному році буде відбуватися мобілізація на військову службу", - сказав Матіос.

За словами Чернівецького обласного військового комісара Віталія Чурая, поки військовий комісаріат отримав попереднє завдання по мобілізації в рамках чергової, четвертої хвилі, яка розпочнеться з 20 січня, за яким 1400 буковинців повинні піти до лав Збройних сил, щоб замінити своїх земляків, які воюють вже майже рік.

Читайте також: Тимчук: Російські спецслужби одержали вказівку зірвати мобілізацію в Україні

20 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень.

Перший етап розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів, другий - орієнтовно у квітні і триватиме 60 днів, а третій етап розпочнеться з червня і також буде продовжуватися протягом 60 днів.

В рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил буде призвано танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв'язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

Також у 2015 році планується провести заклик 40 тисяч громадян на строкову військову службу.