Глава українського МЗС у День пам'яті жертв Голокосту закликав до боротьби з нетерпимістю

27 сiчня 10:52

Пріоритетом головування України в ОБСЄ в 2013 році є освіта молоді в області прав людини, насамперед, у питаннях терпимості і недискримінації.

 

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту закликав у своїй заяві активізувати зусилля в боротьбі з нетерпимістю, дискримінацією і злочинами на грунті ненависті, повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Цей день є сумним нагадуванням про жахливий злочин, скоєний проти невинних людей. Тільки в Україні більше ста тисяч людей було вбито в Бабиному Яру, зокрема, масово розстріляно близько тридцяти чотирьох тисяч євреїв, - сказав Кожара. - Сьогодні ми віддаємо данину пам'яті жертвам Голокосту, а також тим відважним людям, які ризикували життям, рятуючи від загибелі євреїв і представників інших національностей".

"Ми не повинні забувати універсальні уроки з цих страшних подій. Нам необхідно подвоїти зусилля щодо запобігання і протидії нетерпимості, ненависті і дискримінації у всіх її формах, стверджувати повагу до всіх етнічних і релігійних груп", - говориться в заяві.

"Вчити молоде покоління прав людини є одним з важливих кроків у цьому напрямі", - зазначив Кожара, додавши, що освіта молоді в області прав людини, насамперед, з питань терпимості і недискримінації, є пріоритетом головування України в ОБСЄ в 2013 році.

Згідно з нещодавно опублікованими даними Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, 26 держав-учасниць ОБСЄ визнали 27 січня офіційним днем пам'яті жертв Голокосту. !zn

Читайте також:

В Україні вшанують пам'ять жертв Голокосту

В Українському домі відкрилася виставка про Голокост в 1941-1944 роках