Гідрометцентр повідомив про припинення паводків, але очікує підвищення рівнів води у річках

10 квiтня 15:56

В Україні, за даними Укргідрометцентру, практично закінчилися паводки, але найближчим часом підвищення рівнів води триватиме на річках басейнів Прип'яті, Десни і Дніпра.

 

В Україні практично закінчилися паводки, сніг залишається тільки на високогір'ї Карпат, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

На брифінгу в середу, 10 квітня він розповів, що протягом останньої доби в гідрологічному режимі річок України сформувалися максимальні рівні весняного водопілля, паводки майже закінчилися і спостерігається тенденція до спаду води.

"Весна таки прийшла до нас. Відчутна тенденція до поліпшення ситуації", - цитує Кульбіду сайт ДСНС.

Між тим, за його даними, найближчим часом підвищення рівнів води триватиме на річках басейнів Прип'яті, Десни і верхнього Дніпра.

10-14 квітня на річках басейну Прип'яті в межах Волинської і Рівненської областей, на притоках Дністра в межах Тернопільської та Хмельницької областей очікується продовження росту води над поточними рівнями на 10-40 см.

Спостерігатимуться подальші затоплення заплавних територій, сільгоспугідь і досягнення небезпечних позначок, а також затоплення певних господарських об'єктів на знижених дільницях в районі Луцька. Також очікується підйом води та на Закарпатті: 10-11 квітня тут прогнозуються опади у вигляді дощів, що призведе до зростання водних позначок на 0,5-1,5 м з подальшим збільшенням на заплаві.

Інтенсивні дощі очікуються на Закарпатті, Прикарпатті та в Карпатах протягом 13-14 квітня. Після оцінки гідрологічну ситуацію тут будуть здійснені, у разі необхідності, запобіжні заходи.

"В районі Києва будуть спостерігатися проходження максимальних рівнів води наприкінці квітня - на початку травня. Але прогнозовані зміни не загрожують житловим масивам і промисловим об'єктам", - підкреслив Кульбіда.

В Україні почалося підвищення температури повітря. У найближчі дні цей показник складе +14-19°С. !zn

Читайте також:

За добу вода в Дніпрі біля Києва піднялася на 31 см

Укргідрометцентр підвищив прогноз рівня водопілля в Києві

Україна починає танути