Генпрокурор розповів про схеми розкрадання прибережних кримських земель

07 травня 20:12

Пшонка очікує від прокурорів Криму реальних результатів щодо незаконно забудованих ділянок на березі моря.

 

Незаконне отримання ділянок на березі моря найчастіше відбувається на підставі висновків контролюючих органів і судових рішень. Про це генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив під час наради з колективом прокуратури АР Крим, повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

При цьому Пшонка зазначив, що проблема несанкціонованої забудови морського узбережжя не є новою для прокурорів у Криму.

"Ви постійно проводите перевірки, і вам відомі схеми, за якими найчастіше відбувається незаконне відчуження земель уздовж морів та їхнє використання не за призначенням. Тому у вас немає часу на роздуми, і я очікую реальних результатів і приведення у первісний стан спотворених незаконною забудовою територій", - сказав Пшонка.

Генеральний прокурор нагадав, що серед найбільш поширених причин, що призводять до незаконної забудови морських берегів, є відсутність меж водоохоронних смуг.

"Що стосується незаконних схем отримання ділянок біля моря, найчастіше їх купують на підставі незаконних висновків контролюючих органів і судових рішень, угод про обслуговування, що стосується гідротехнічних споруд, і про спільну діяльність", - розповів він.

Пшонка також повідомив, що поширеними є також факти нецільового використання земель, коли зареєстровані на папері елінги, гаражі, житлові будинки насправді виявляються багатоповерховими готелями. Також сумнівними є схеми отримання ділянок уздовж морів для сільськогосподарських потреб та кооперативного будівництва.

При цьому Пшонка нагадав, що наглядовим відомством автономії в останні роки було оскаржено понад 100 незаконних актів щодо прибережних земель загальною площею 260 га. !zn

Читайет також:

В опозиції не виключають нового переділу повернутих "друзями Януковича" мисливських угідь

Кримські татари будуть домагатися відставки прем'єра автономії Могильова

На травневі свята Янукович буде працювати у Форосі над документами

Суд Москви зобов'язав повернути Україні кримський санаторій "Першотравневий"