Генпрокуратура зайнялася смертельними вакцинами сина Богатирьової

21 сiчня 16:23

Депутат від "Батьківщини" стверджує, що від вакцини, яку виробляє підприємство сина Богатирьової, вже померли 11 дітей.

 

Генеральна прокуратура України розпочала перевірку дотримання законодавства МОЗ України при закупівлі вакцин виробництва "Фармстандарт-Біолік". Про це в офіційній відповіді на запит народного депутата Андрія Сенченка повідомив заступник генпрокурора Віталій Білорус.

Як зазначає прес-служба депутата, після щеплення від гепатиту В уже померли 11 осіб. Цю вакцину виробляє підприємство "Фармстандарт-Біолік", серед керівників якого - син голови МОЗ Раїси Богатирьової.

З моменту, коли матір очолила відомство, бізнес Олександра Богатирьова почав розвиватися. Його фірма "Фармстандарт-Біолік" незабаром стала одним з основних постачальників українських ліків державі. Протягом 2012 року вітчизняний МОЗ провів тендери на загальну суму 1 млрд 653 млн грн. Більшу частину з них виграло вже згадане підприємство", - йдеться у повідомленні прес-служби депутата.

Виробництво цих вакцин проти гепатиту В здійснює саме ПАТ "Фармстандарт-Біолік" з критичними порушення умов ліцензії, стверджується в повідомленні прес-служби. Сьогодні препарат заборонено до використання і вилучено з обігу.

"Однак кошти, витрачені на нього з бюджету, ніхто не поспішає повертати, а винні у смерті 11 українських малят так і не були покарані", - наголошується в повідомленні. !zn

Читай також:

Богатирьова звільнила керівництво "Охматдиту". У клініці заявили про рейдерське захоплення

За рік Богатирьова купила ліків у підприємства сина майже на 40 мільйонів гривень

МОЗ в черговий раз віддав тендер на закупівлю ліків синові Богатирьової

Богатирьова: Необхідно закріпити успіх реформи охорони здоров'я