Генпрокуратура не виключає, що причиною авіакатастрофи у Донецьку був теракт

15 лютого 12:41

Версія теракту розглядається, бо на борту літака в момент аварії було три незареєстрованих пасажири.

 

Слідчі розглядають однією з версій авіакатастрофи Ан-24 в Донецьку теракт. 15 лютого заявив заступник генерального прокурора Віктор Войцишен.

На брифінгу у п'ятницю в будівлі Донецької обласної прокуратури він відзначив, що крім раніше названих версій розглядається також версія про теракт і версія змін метеоумов.

У свою чергу заступник голови СБУ Володимир Породько повідомив: "У слідчій групі працює два співробітники слідчого відділу Донецької області, вони займаються конкретним питанням можливого перебування на борту літака предметів, які не мають там перебувати (легко займисті, вибухонебезпечні предмети - ред.)".

Войцишен також повідомив, що версія теракту розглядається, оскільки на рейсі було три незареєстрованих пасажира.

Він також зазначив, що метеовишка, за яку літак зачепився перед катастрофою, не могла бути причиною авіакатастрофи. "Він просто її трохи зачепив", - зазначив заступник генпрокурора.

За його даними, чорні скриньки з борту літака вже вилучені. "Їх поки не розкривали. Вони надані для роботи фахівцям", - розповів Войцишен.

Він також повідомив, що аналіз крові екіпажу не виявив у них ознак алкогольного сп'яніння.

За даними начальника Головного слідчого управління МВС України Василя Фаринника, літак Ан-24, що розбився, мав польотний сертифікат до 5 квітня 2013 року. У ході брифінгу він також зачитав інформацію, що літак здійснив 32 645 посадок і налітав 7,6 тис годин.

За словами Фаринника, всі пасажири, які перебували в літаку, були застраховані, термін дії договору страхування – до 31 грудня 2013 року. "Відомостей, на скільки (на яку суму - ред.) були застраховані пасажири, у нас поки що немає", - відзначив начальник ГСУ.

За його словами, в даний момент в Одеському аеропорту вилучається вся документація, пов'язана з польотом літака.

Нагадаємо, 13 лютого літак Ан-24, який виконував чартерний рейс з Одеси, при приземленні в міжнародному аеропорту Донецька вилетів за межі злітно-посадкової смуги, від удару перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення. На борту літака за уточненими даними перебувало 52 людини. П'ятеро загинули. Дев'ять людей були госпіталізовані.

Літак перевозив уболівальників на матч Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією". Як стало відомо, серед них були високопоставлені одеські чиновники - співробітники прокуратури, МРЕВ, управління юстиції. Серед загиблих - помічник голови Одеської обласної ради Валерій Бобков.

До з'ясування причин авіакатастрофи, робота авіакомпанії "Південні авіалінії", якій належав що розбився борт, припинена. !zn

Читайте також:

Опізнано тіла всіх загиблих в авіакатастрофі в Донецьку

Командир екіпажу літака Ан-24, що розбився в Донецьку, розповів, як падав літак

Польоти літаків "Південних авіаліній" після аварії в Донецьку припинені

Причиною катастрофи літака в Донецьку міг стати туман або відмова двигуна