Французькі компанії евакуювали персонал із Чорнобиля

13 лютого 15:28

12 лютого на Чорнобильській АЕС сталося часткове руйнування стінових панелей і частини покрівлі машинного залу над приміщеннями, які не обслуговуються. З обережності французькі компанії евакуювали свій персонал.

 

Французькі будівельні компанії Vinci і Bouygues евакуювали свій персонал з Чорнобиля після того, як стало відомо про інцидент у машинному залі ЧАЕС, пояснивши це заходами безпеки.

Нагадаємо, 12 лютого на Чорнобильській АЕС сталося часткове руйнування стінових панелей і частини покрівлі машинного залу над приміщеннями, які не обслуговуються. Площа руйнування - близько 600 кв. метрів.

"12.02.13 о 14.03 сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу блоку №4 над приміщеннями, які не обслуговуються з позначки +28,00 м в осях 50-52 від ряду А до ряду Б. Площа руйнування склала близько 600 кв. м", - йдеться в повідомленні ЧАЕС.

- На Чорнобильській АЕС впали бетонні плити у машинному залі

У повідомленні уточнюється, що дана конструкція не є відповідальною будівельною конструкцією об'єкта "Укриття".

Порушень меж та умов безпечної експлуатації згідно з технологічним регламентом об'єкта "Укриття" немає. Зміни радіаційної ситуації на проммайданчику ЧАЕС, в зоні відчуження не зафіксовані. Ніхто не постраждав, підкреслюють у ЧАЕС.

13 грудня наказом генерального директора ДСП "Чорнобильська АЕС" Ігоря Грамоткіна, з метою розслідування причин часткового руйнування будівельних конструкцій машинного залу другої черги блоку Р ЧАЕС, створена комісія, яку очолив технічний директор (головний інженер) Андрій Білик.

Перед комісією поставлено завдання у 14-денний термін проаналізувати ситуацію, яка призвела до руйнування будівельних конструкцій, а також надати пропозиції щодо усунення наслідків.

Крім того, на Чорнобильську АЕС з робочою поїздкою прибули члени комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС на чолі з головою комітету Іриною Сех. Крім членів Комітету, в поїздці беруть участь представники Мінрегіонбуду, Мінприроди, НАЕК "Енергоатом", Атомпрофспілки, ЄБРР та інших організацій.

Співробітники консорціуму Bouygues і Vinci Novarka займаються спорудженням купола гігантського саркофага над Чорнобильською АЕС. !zn

Читайте також:

На Чорнобильській АЕС впали бетонні плити в машинному залі

Негода знеструмила Чорнобиль, 500 співробітників АЕС евакуювали

Чорнобильській АЕС обмежать електропостачання через мільйонні борги, екологи стурбовані

Чорнобильський проект, на який Європа дає 4,2 млн євро, під загрозою зриву