Експертиза підтвердила участь беркутівців у вбивствах активістів на Майдані

05 липня 16:34

У ході експертизи вдалося встановити факт вбивств з конкретних автоматів, закріплених за конкретними співробітниками.

 

Святошинський районний суд закінчив вивчення балістичних експертиз у справі п'ятьох екс-беркутівців про розстріл 48 учасників Майдану, які, за словами представника ГПУ, підтверджує причетність обвинувачених беркутівців до злочину, повідомляє ЛІГА.net.

"Завдяки останній експертизі вдалося встановити конкретні автомати, закріплені за спецпідрозділом (спецроти київського Беркута - ред.), з яких були вбиті і поранені протестувальники. Експертизою встановлено факт вбивств з конкретних автоматів, закріплених за конкретними співробітниками", - заявив прокурор ГПУ Олексій Донський.

Це засідання проходить у справі екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янішевського, Олександра Маринченко та Сергія Тамтури.

Нагадаємо, навесні 2014 року "беркутівці" Павло Аброськін, Сергій Зінченко та їхній командир Дмитро Садовник були затримані та заарештовані. У жовтні Садівнику запобіжний захід було змінено на домашній арешт, після чого він утік. Справа Аброськіна і Зінченка все ще знаходиться на розгляді суду.

Раніше адвокат Небесної Сотні Богдан Тітич стверджував, перед бійцями "Беркута", які брали участь у розстрілі протестувальників у Києві 18-20 лютого, стояло завдання "вбити якомога більше людей", тому їх дії слід кваліфікувати як терористичний акт.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Евромайдана читайте у статті Євгенії Закревської "Зворотній бік очевидності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".