Джемілєв вважає питання з контрактом на постачання електроенергії в Крим закритим

12 сiчня 16:28

Меджліс наполіг на своїх умовах договору про постачання електроенергії в Крим. Москва на них не піде.

 

Питання укладення нового договору з Росією про постачання електроенергії на територію тимчасово окупованого Криму можна вважати закритим, вважає лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Один з ініціаторів енергетичної блокади Криму впевнений, що Росія не погодиться на поставлені Києвом умови при укладанні договору на постачання електрики з материкової частини України.

"Я думаю, вони не повинні вестися. Тому що з нашого боку було поставлено чітку умову, що якщо буде укладатися договір, то там повинно бути чітко вказано, що ми поставляємо електрику на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим", - цитує народного депутата прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

Договір на постачання електроенергії з території України в Крим закінчився 31 грудня 2015 року.

30 грудня 2015 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в документах, які будуть підписувати представники української держави про постачання електроенергії в Крим, має бути відображено, що електроенергія поставляється в Автономну Республіку Крим, тимчасово окуповану Російською Федерацією.

Як писала Валентина Самар у ZN.UA в статті "Коридор у Крим", підриви опор ліній електропередач, які знеструмили Крим, повністю дезорганізували роботу окупаційної адміністрації та оголили "кримську засмагу" короля великої держави. Колапс життезабезпечення торкнувся кожного жителя Криму.