Дороги в Україні почнуть ремонтувати, як тільки покращиться погода

13 лютого 15:41

"Укравтодор" приступить до ремонту доріг, як тільки нормалізуються погодні умови. Для вирішення проблем із дорожнім покриттям вже працюють 20 асфальтових заводів.

 

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" готове до проведення ремонту доріг після того, як будуть дозволяти погодні умови, про це заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр нагадав, що відповідно до законодавства ремонтом доріг у населених пунктах займаються місцеві органи влади, а за дороги, які знаходяться за межами населених пунктів, відповідає "Укравтодор".

"Відразу після того, як трохи покращилися погодні умови, хоча вони і на сьогодні продовжують залишатися несприятливими, була проведена Державною службою автомобільних доріг досить серйозна робота. На сьогодні вже 20 (асфальтних - ред.) заводів працюють для того, щоб зняти основні проблеми, ще близько 80 заводів готові запуститися у будь-яку секунду, як тільки покращаться погодні умови", - сказав Вілкул.

За його словами, в даний час фінансування "Укравтодору" відбувається в достатніх обсягах. Зокрема він розповів, що за бюджетним розписом було збільшено кількість коштів більш ніж на 150 млн грн., які у лютому отримує "Укравтодор" для термінових робіт, які необхідно провести після складної зими.

- На ремонті доріг чиновники "нагріли" 177 млн грн

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на ремонт доріг "Укравтодор" витрачає всього лише 2 млрд грн на рік, в той час, як загальна сума дорожнього акцизу, закладеного у вартість бензину, становить близько 20 млрд гривень на рік. На що йдуть інші кошти - невідомо.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що на будівництво в Україні якісних доріг, які б витримали перепади температур взимку, грошей немає. Нагадаємо, 31 грудня Генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив, що через недостатній контроль територіальними підрозділами "Укравтодору" за використанням державних коштів, почастішали випадки непідтвердження виконаних робіт (будівництва, ремонту і утримання вулиць та доріг комунальної власності) документів первинного обліку. "Такі порушення виявлені ревізіями у всіх регіонах держави. Завищення обсягів і вартості робіт склало майже 177 млн грн", - сказав він. !zn

Читайте також:

Українські водії платять за дороги в десять разів більше, ніж йде на їх ремонт

Для ремонту всіх доріг в Україні потрібно 85 років

Азаров розповів, які дороги збирається побудувати в 2013 році

Кілометр дороги в Україні коштує млн, - "Укравтодор"