До кінця тижня Україну накриє ще один сніговий циклон

19 квiтня 13:31

Холодна погода збережеться в Україні протягом найближчих днів. Потепління можна очікувати тільки 26 квітня.

 

В Україну йде ще один циклон з південного заходу, який накриє снігом Одеську область, повідомила керівник агрометеорологічного відділу Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

"В Україні 20-21 квітня на півночі випаде сніг, на півдні пройдуть сильні дощі. Далі циклон переміщується через центральні, південні області на схід", - повідомила вона агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника агрометеорологічного відділу, коли циклони після 23 квітня почнуть залишати Україну, все ще збережуться холодні процеси. Менше всього опадів буде в Києві. Прогнозується потепління з 26 квітня до +13 + 15, можливо до +20.

Нагадаємо, що Укргідрометцентр прогнозує можливу втрату 30% врожаю плодових через різке зниження температури, сніг і заморозки.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, в найближчі два дні погоду в Україні визначатиме холодна повітряна маса, Карпатський регіон і південна частина країни - під впливом нового циклону з центром над Румунією.

У четвер, 20 квітня, в Карпатському регіоні, в більшості південних і центральних областей мокрий сніг і дощ; в Карпатах, Чернівецькій, Одеській та Миколаївській областях складні погодні умови: сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву. На решті території без опадів.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Україні, крім північної частини, пориви 15-20 м/с.

Очікується холодна погода: вночі заморозки 0-5° (на крайньому півдні країни 1-6° тепла, на поверхні грунту заморозки 0-3°); температура вдень 4-9° тепла, в Криму та Приазов'ї до 12°, в Харківській, Одеській та в більшості центральних областей місцями 1-3° тепла; на високогір'ї Карпат вночі та вдень 3-8° морозу.

У Києві - без опадів; вночі заморозки 0-2°, температура вдень 6-8° тепла.

У п'ятницю, 21 квітня, в Чернівецькій, Хмельницькій, центральних, південних і східних областях складні погодні умови: мокрий сніг і дощ, місцями сильний сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву; на решті території без опадів.

Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, в південній половині країни пориви 15-20 м/с.

Вночі заморозки в повітрі 0-5°, в північних і західних областях на поверхні грунту до 8°, вдень 4-9° тепла, в більшості центральних і східних областей 1-3° тепла.

У Києві - холодна погода без опадів: вночі заморозки 0-2°, температура вдень 6-8° тепла. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, що Укргідрометцентр прогнозує можливу втрату 30% врожаю плодових через різке зниження температури, сніг і заморозки.

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко повідомила, що невелике потепління в Україні можливо 22-23 квітня. "На вихідні заморозки, напевно, припиняться. Трохи стане тепліше", - сказала вона.